Til fys med hælen

Lægen konstaterede det i går: Det er en gammel sportsskade, som er brudt op igen. Og det er din egen skyld. Du overtrænede. Du har brug for at finde en fysioterapeut i København her. Og nej, svaret var, at det ikke er tilstrækkeligt med massage. Du havde ellers gode erfaringer med en særligt specialiseret klinik med massage i Valby, som hjalp dig, dengang sportsskaden skete. Det er godt nok en del år siden, men åbenbart for lang tid siden. Lægen ser helst, at du går i fysioterapi i København og, at du lytter til fysioterapeutens råd og vejledning. Han har ret – lægen. Du ved det. Han ved det. Og din kæreste ved det.

En svær periode

I bliver nødt til at komme igennem endnu en svær periode, hvor din sportsskade er brudt ud igen. Det er ikke første gang. Det er muligvis heller ikke sidste gang. Det er bare irriterende for dig at tænke på. Og du sværger, at det ikke sker igen, sådan – at du bare går ud og overtræner. Men nu gjorde du det. Og skaden er brudt op igen. Du sætter dig ved dit skrivebord. Finder den gamle kalender frem. Den har du nemlig skrevet telefonnummeret til fysioterapeuten i København ned i. Men du kan ikke finde telefonnummeret. Og det gør dig endnu mere irriteret. Hvorfor? Måske fordi du skrev nummeret ned som ”Fysioterapi Valby”. Det er slet ikke umuligt.

Det var i Valby

Du bladrer derfor om til ”V” i den gamle kalender. Og ja, helt rigtigt: Her finder du telefonnummeret til fysioterapeuten ude i Valby, som var rigtig god til at behandle dig, dengang du havde en formodet sportsskade. Dengang var det dog ikke en sportsskade, der generede dig. Det var en reel hælspore. Og du var i behandling hos terapeuten i flere måneder. Han havde advaret dig: Behandling af hælsporer tager tid, fordi det første, der skal ske, er, at den inflammation, der er skyld i hælsporen, skal have tid til at fortage sig. Det kan tage måneder. Det kan også tage kortere tid. Det kommer helt an på, hvor alvorligt dit tilfælde er.

Hælsporer er meget smertefulde

Dengang var det et mildt tilfælde. Du og fysioterapeuten i Valby fik bugt med din hælspore. Og du fik fred fra smerter. Uudholdelige smerter. En hælspore kan nemlig gøre rigtigt ondt. Og det kunne du bestemt godt mærke. Også selv om du gerne ville være helten, der ikke kan føle!

Men nu, hvor det faktisk er en gammel sportsskade, der volder dig problemer, så er det ikke tiden til at grine af den gang, hvor du led af en hælspore. Nu er det tid til, at du finder den bedste fysioterapeut i København, som kan hjælpe dig af med de alvorlige rygsmerter, som du lider af. Du ved, at det bliver en krævende tid for dig: Dels må du ikke træne, dels skal du møde op til tiden hos fysioterapeuten. Og hvem elsker tidsplaner? Ingen. Det ved vi begge to godt. Men jeg vil råde dig til at overholde tidsplanen – og at overholde aftalerne, du laver med din fysioterapeut inde i København.