Datacentre og serverrum

Der findes mange store virksomheder, som har meget store datacentre. De har servere, der står og samler data hele døgnet rundt. Der udvikles varme fra serverne. Og der skal derfor være rigtig god ventilation i de rum, hvor serverne står. Det ved alle – næsten. Det er bare sådan, at det ikke altid er tilstrækkeligt med god ventilation. Måske er der slet ikke installeret tilstrækkeligt store ventilationsanlæg, som kan følge med behovet for køligere luft på de rigtigt varme sommerdage. Klimaforandringerne har vi jo kunnet mærke i de sidste par år: Vi har haft gode, lange og meget hede somre.

Ildløs i et datacenter

Jo, det er fint nok – til en vis grad. Men det er altså farligt for de her datacentre. Der kan opstå ildebrand i et datacenter. Og det vil være katastrofalt for virksomheden, hvis det sker. Det er derfor bydende nødvendigt, at når der skal etableres et datacenter – så skal den første tanke ikke kun være ”Etablere datacenter”. Den første tanke bør være ”Datacenter og brandslukning”. Den næste tanke bør så være: ”Datacenter – brandslukning – sikkerhed for alle”.
Og nu tænker du selvfølgelig selv videre: Hvordan det? Det kan jeg give dig et godt bud på:

Sæt dig ind i Inergen til brandslukning

Du skal undersøge, hvad brandslukning med Inergen kan gøre for dig. Og du skal undersøge, hvilke rumslukningsanlæg der findes – og som anvender Inergen. Der findes nemlig rumslukningsanlæg, som er velegnede til små datacentre. Der findes lignende anlæg, der kan dække brandslukning med Inergen i rum på rigtigt mange m2. Du skal tale med en ekspert om behovet og om mulighederne. Nu spørger du sikkert også om, hvorfor det så lige skal være et system til brandslukning med Inergen.

Forklaringen ligger i, at brandslukning med Inergen er ufarligt for materiel og mennesker.

Helt uskadelig luftart

Inergen – som er den luftart, der vil slukke ilden, hvis den når at opstå, inden rumslukningsanlægget bliver aktiveret, ikke er skadelig for mennesker. Og da der er tale om luft – og ikke væske – så vil der ikke kunne ske fysiske skader på serverne.
At der så også er en ekstra bonus ved at bruge Inergen, er at Inergen ikke skader miljøet. Det er en luftart, som består af tre naturlige luftarter. En af dem er CO2, så vi kan sige, at Inergen genanvender CO2 til et godt formål. Dertil kommer, at rumslukningsanlæg, der bruger Inergen, kan reagere så hurtigt, at de faktisk kan blive aktiveret allerede inden en ildebrand, bryder ud. Og det vil være en fordel. Især når det handler om et datacenter.

Hvordan finder du så ud af, hvilket – eller hvilke rumslukningsanlæg, du har brug for? Som sagt: Du skal tale med en ekspert om datacentre og brandslukning. Og du skal naturligvis kende til bygningens infrastruktur og, hvor datacenteret eller datacentrene skal placeres. Dette er muligvis også noget, som du bør tale med eksperten om, inden I fastlægger jer på, hvor jeres datacenter skal placeres. Lyder det for godt til at være sandt? Måske. Men det er sandt. Du kan finde et godt – og miljøvenligt – rumslukningsanlæg, der er velegnet til brandslukning i et datacenter.