Finde den rigtige låsesmed

Her i organisationen skal der bygges om. Der skal laves en mere fornuftig fordeling af lokaler, som kan sikre, at de km2, der er, bliver brugt så effektivt som muligt. Samtidigt skal der etableres et nyt låsesystem, fordi det er ikke alle, der kommer i bygningen, som skal have adgang til alle rummene. Det virker lidt kompliceret, men det lader til, at lederne har styr på, hvad de vil have – og hvordan.

De har haft besøg af adskillige ingeniører og arkitekter, som har sendt forslag til, hvordan bygningen kan indrettes, så arbejdsgangene bliver mere effektive. De har også haft besøg af forskellige vagtfirmaer og låsesmede, som kan påtage sig opgaven at lave et kombineret låsesystem, der også kan alarmere, hvis noget går galt, eller hvis der sker noget uforudset og uvelkomment.

Brug for en fast låsesmed

Indtil videre har bestyrelsen godkendt de nye planer for byggeriet. Men de har ikke godkendt budgettet for det nye låsesystem endnu. De mener, at tilbuddene fra låsesmedene og vagtfirmaerne er for dyre. De vil gerne have, at vi finder en låsesmed i København, som kan vise, at hans firma har den nødvendige erfaring med etablering af den slags låsesystemer. Samtidigt vil de også have tilbud fra andre vagtfirmaer, fordi de mener, at der er tale om, at priserne er skruet lidt for højt op. Nu er det bare sådan, at når låsesystemer skal kombineres med forskellige alarmer, så bliver det en lidt mere kompliceret opgave. Den kan løses. Det kræver bare, at vagtfirma og låsesmed kan arbejde sammen effektivt.

Derfor har vores afdeling sendt mails ud til de firmaer – vagt og låsesmede – som vi har været i kontakt med for at høre om, hvilke firmaer de eventuelt vil foretrække at arbejde sammen med, så opgaven bliver løst til fuld tilfredsstillelse og til en fair pris. En af låsesmedene i København, som vi kontaktede, har allerede skrevet tilbage, at han har gode erfaringer med et samarbejde, som han havde med et lille vagtfirma. Det er et firma, som har specialiseret sig i tyverialarmer, og som har udført, arbejder for andre store organisationer. Den specifikke låsesmed har tilbudt at kontakte vagtfirmaet for os for at høre, om de vil påtage sig den del af opgaven, som handler om alarmer i samarbejde med ham. Vi håber, at de sammen kan give os et godt tilbud. Lige nu afventer vi nyt fra den låsesmed.

Udførlig beskrivelse og solidt

Vi har også fået en udførlig beskrivelse fra denne københavnske låsesmed. Han beskriver ganske kort, hvordan han påtænker, at låsesystemet skal fungere, og hvordan det fungerer i praksis. Han har beskrevet det med ganske få ord: Systemet vil indkalkulere, hvem der skal have adgang til, hvilke rum i bygningen – og nøglerne vil derfor blive kodet individuelt til hver eneste bruger. Simpelt, men effektivt.

Og ja, alarmerne vil så kunne advare vagtfirmaets central, hvis der er sket brud i systemet. Vi kan som regel godt stole på medarbejderne. Men vi kan aldrig vide, om en glemt nøgle vil blive misbrugt. Det kan ske. Vi håber det naturligvis ikke.