Gratis mad på hele ferien

At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen. Og det er noget, vi godt kan være enige om i vores hus. Vi elsker begge to at rejse, men vi er såmænd ikke sofistikerede, så de fleste rejser er faktisk charterrejser under en eller anden form. Vi driver et landbrug lidt udenfor Skanderborg, og takket være gode folk kan vi rejse afsted 3-4 gange årligt. Og vi har fundet en fidus, der gør, at vi reelt får al maden på hele ferien “betalt” via en besparelse på selve rejsen. Vi flyver nemlig afsted fra Hamborg i Tyskland, og det er så meget billigere end de danske rejsebureauer, at vi får maden betalt med besparelsen!

Hamborg er næsten en jysk by

Vi kører til Hamborg fra gården på 3 timer inkl. tissepause, så det er faktisk en lille smule kortere end til København. Derfor er det slet ikke noget problem for os at køre til Hamborg, når vi kan spare så mange penge på det. Rejser fra Tyskland er ikke spor besværligt, og servicen i de tyske rejsebureauer er tip-top på enhver måde. Rejsemålene er de samme som de danske bureauers, og som regel er hotellerne også de samme.

Vi kan spise alle vores måltider på gode restauranter på en ferie for ca. det beløb, vi sparer ved at rejse fra Tyskland, så det er faktisk kun benzinen ned til Hamborg, der kommer oven i. Og når vi så kommer hjem fra ferien, handler vi godt ind i tyske forretninger, og så er benzinen mere end betalt.

Jeg tror ikke, vi ville kunne få råd til at rejse så meget, hvis vi skulle rejse med danske rejsebureauer. Det er egentlig en skam, men det er jo ikke os, der har gjort det så dyrt, vel?

I øvrigt kan jeg godt anbefale Hamborg som en by at besøge, Den er meget international, og Innen Stadt er ganske smuk faktisk. Prøv det engang!