Hvad koster en Tectylbehandling?

Kender du den der situation, hvor du kører på en ikke særligt trafikeret landevej. Det øsregner, og din bil går bare i stå, fordi hele motorsystemet drukner i vand. Du kom nemlig til at køre igennem en stor pyt, som viste sig at være en mindre sø. Og det er ikke en jeep, du kører i. Bare en gammel WV. Du bliver derfor nødt til at glide ind til siden. Sætte alarmen på, så de eventuelle forbipasserende kan se, at du holder der – midt på vejen. I skal jo helst ikke ende der, hvor der sker en ulykke.

Rettidig omhu

Den situation kunne du have undgået. Hvis du havde tænkt dig om. Ja, måske havde du tænkt dig om. Men du har bare ikke nået at få sendt din bil til behandling med rustbeskyttelse. Jeg ved, at du ærgrer dig. Du ved selv, at du burde have fået sendt den til undervognsbehandling. Du gad bare ikke at bruge få minutter på at lede efter et sted, hvor du kan få undervognsbehandling i Odense til en god pris. Du bor inde i Odense. Du tog en chance. Og nu sidder du så bag ved rattet – i øsregnende vejr. Du fryser og bander, over at du ikke fik det gjort: Sendt bilen til rustbeskyttelse. Det er en dårlig situation at være havnet i. Din partner, som sidder ved siden af dig, imens I venter på, at det bliver tørvejr, sukker irriteret. Du ved, at det er en dårlig situation. Ungerne er begyndt at småskændes om, hvem der har tur til at spille et eller andet spil på telefonen, som du graciøst har lånt dem.

Træls situation

En pokkers, dårlig situation. Og du kan ikke gøre noget. Jo, selvfølgelig kan du ringe efter Falck og få dem til at komme og hente jer, så I kan få bilen sendt på værksted. Du tænker bare, at det vil være et stort nederlag for dig. Du indrømmer jo, at du ikke har passet på din bil. Det betyder måske, at forsikringen vil stige til næste år. Øv. Ja, det er en dårlig situation at være havnet i. Det er dog også en menneskelig handling at negligere bilen. Den har jo altid været til at stole på.

Alligevel, så bør du tage den dårlige samvittighed, du har i dig lige nu med ind i næste uge. Du skal hurtigst muligt få sendt din bil til undervognsbehandling i Odense. Du skal hurtigst muligt lægge en plan for, hvordan du kan passe på din bil fremover. Ja, det kan godt være, at den gamle WV skal skiftes ud med en moderne bil. Men den skal altså også passes. Og det skal altså inkludere undervognsbehandling. Det er ikke tilstrækkeligt bare at få bilen synet hvert andet år. Den skal plejes. Ligesom en hvilken som helst anden kær sjæl eller genstand. Du ved det. Så hvorfor ignorerer du det? Det er kun et spørgsmål om at finde tiden – og det behøver ikke at være et problem. Du finder jo tid til så mange andre ting, du gerne vil i dit liv.