Jump ringe til smykker?

Har du ikke sådan nogen der i en mindre størrelse, spurgte min kone, mens hun pegede på en lille æske med jump ringe, som lå midt i det rod på spisebordet, jeg havde skabt, fordi jeg skulle klargøre mit fiskegrej til en tur med fiskestangen næste morgen.

Det havde jeg ikke, men jeg vidste, at de findes i langt mindre størrelser end dem, jeg bruger. Jeg spurgte hende lidt nysgerrigt, hvad hun dog skulle bruge sådan nogen til, og hun fortalte, at hun i nogle af de selvkomponerede smykker, som hun godt lide at sidde og nørkle med, af og til har brug for nogle meget små jump ringe.

Det er typisk i overgangen mellem selve kæderne i en armlænke eller en halskåde og smykkets låse, at det kan være godt med sådan en ring, for den er nem at montere, og den går ikke sådan uden videre op af sig selv.

Hun kunne da også fortælle, at hun faktisk tit har brugt sådan nogle ringe i sine smykker, men nu var hun altså løbet tør for dem, og så ville det jo være smart, hvis jeg havde nogen i mit fiskegrej, så hun ikke skulle vente på den næste sending fra den webshop, hvor hun plejer at købe sit udstyr til smykkerne.

Hun satte sig ned ved bordet for at få skrevet en indkøbsliste over de ting, hun manglede på sit lager. Jeg skævede til hendes seddel, som indeholdt ting, jeg aldrig havde hørt om. Af nysgerrighed spurgte jeg hende for eksempel, hvad Regaliz læder og tilbehør egentlig indebærer, og jeg fik den forklaring, at der er tale om lædersnore og det forskellige tingeltangel, som skal monteres på snorene.

Det var faktisk helt hyggeligt at sidde begge to ved bordet med hver sin hobby, selv om min kone ikke lige i øjeblikket var i gang med at fremstille et smykke. Hun begyndte på den hobby for et par år siden ved en tilfældighed, for hun havde sammen med vores dengang 16-årige datter, Louise, været inde i en butik for at se på piercing smykker. Jeg foreslog hende et kigge her i stedet.

Louise var lige i den alder, hvor man gerne må se lidt outreret ud, så det eneste saliggørende for hende var at få en piercing i den ene næsefløj. Det fik hun lov til, men da hun sammen med sin mor var inde i butikken for at finde et smykke så diskret som muligt, havde min kone fået øje på den enorme mængde af udstyr til egen smykkefremstilling. Og så glemte hun alt om de billige piercinger.

Det havde vakt hendes interesse, men hun valgte at søge lidt oplysninger først, og på nettet fandt hun frem til en bog, der kunne give hende lidt viden om, hvordan man kommer i gang med at lave sine egne smykker.

Nu er hun efterhånden blevet rigtig god til det, og det er ikke så få af hendes bekendte eller familiemedlemmer, der til fødselsdage eller jul bliver betænkt med unika smykker lavet efter mål. Det er hver gang populære gaver, for der er ingen tvivl om, at min kone har sans for design af smykker.