Store havedag

I weekenden var det tid til, at haven skulle have det helt store eftersyn. Vejret var perfekt – tørt og ikke for varmt til havearbejde. Både hækken og græsplænen trængte til en omgang. Først blev hækken klippet godt i bund. Det er ikke den mest hurtigtvoksende hæk, men den blev ikke klippet sidste år, og havde sendt store strittende grene i alle retninger, så nu skulle det være. Tror også vi blev rigtig populære inde hos naboen, nu hvor skellet blev tæmmet lidt 🙂

Gunnar førte an med hækkeklipperen, mens jeg med hjælp fra børnene fik hækaffaldet i affaldssække. Vi endte med at have ni godt fyldte sække, som vi skal have på genbrugspladsen en af dagene.

Græsset trængte også til en kærlig hånd i den forstand, at den var fyldt med nærmest hele plantager af mælkebøtter, kløver, fuglegræs og nogle steder op mod hækken også brændenælder. Sidstnævnte bliver især rar at komme af med med mindre børn, som færdes i haven. Hele plænen fik en omgang toxan, så nu venter jeg på ukrudtet dør, så  græsset kan vinde frem.

Flere steder i plænen havde vores hunde hjulpet hinanden med at grave både større og mindre kratere, så et øjeblik overvejede jeg at lave haven om til en bane med fodboldgolf, lige som den de har her http://nymarksminde.dk/fodboldgolf.php, men fandt så i stedet skovlen frem og gik i gang med at lukke huller, mens jeg bandede over hundenes udskejelser. Vores have er bestemt mere en brugshave end en prydhave med to hunde og tre børn, der kan finde på lidt af hvert – men kæmpehuller i plænen – nej tak, der går grænsen. Inden sommeren er omme håber jeg at have en plæne, der kan bruges til traditionel golf – ok mindre kan også gøre det, men så forhåbentligt en græsplæne, der hovedsageligt består af græs vil være dejligt!