Nethinden løste sig

Jeg skal aldrig glemme den følelse det var, da jeg konstaterede, at jeg havde fået en konstant skygge på mit højre øjes syn. Min kone kunne intet se i selve øjet, men jeg havde en mørk og ganske belastende skygge i venstre side af mit synsfelt. Og kun på det højre øje. Jeg tænkte, at det nok forsvandt, men bare et par dage senere var det blevet værre, og nu var gode dyr rådne, som man siger. Jeg søgte på nettet og faldt over denne side om nethindeløsning.

Det kan nok være, jeg blev bange, for der stod jo, at hurtigt behandling er påkrævet.

Øjenlægen havde tid med det samme

Som ægte liberalist tror jeg selvfølgelig på private hospitaler og klinikker, men jeg var alligevel meget positivt overrasket over, at jeg fik en tid blot 3 timer senere, da jeg ringede til det for mig ret lokale øjenhospital OHD.DK. Det var jo på deres hjemmeside, jeg havde læst om det med den løse nethinde, og de ligger kun 10-11 kilometer fra, hvor jeg bor. Men altså: Jeg fik en tid samme dag. Og det viste sig så, at Øjenhospitalet Danmark faktisk er et af de få steder i Danmark, der reelt kan behandle nethindeløsning. Hvor heldig har man lige lov at være?

Nå, men jeg blev undersøgt af hele to læger, og de diskuterede kort, om et kirurgisk eller et laserindgreb ville være det bedste. Valget faldt på laser, og jeg blev nu sendt ud i et venteværelse et øjeblik. Efter mindre end 10 minutter kom en i øvrigt usædvanligt veldrejet sygeplejerske (jeg holdt hende ude af skyggefeltet) ud til mig og spurgte, om jeg kunne komme igen i morgen?

Jo – det kunne jeg da. Men hvorfor, spurgte jeg. Til din laser operation smilede hun med sine kridhvide tænder. Nå da – det er da, hvad man kan kalde en spiselig ventetid. Ikke noget med ugers eller måneders venten som i det håbløst udrangerede offentlige sygehusvæsen.

Jeg fik min laseroperation næste dag, og efter et par dage med lidt irritation i øjet, var jeg skyggefri. Hold nu helt kæft altså – jeg er bare så lykkelig for, at jeg kunne få så hurtig og kompetent hjælp fra øjenlægerne på Øjenhospitalet.